ΒΑΡΔΙΑ Η ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΕΓΑΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ (ΦΩΤΟ)


Το βράδυ τις 5ης μέρας στο μπλόκο Μεγάλα Χωράφια η βάρδια ήταν υπόθεση της ΠΑΣΕΒΕ.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Χανίων (ΕΔΩ)  αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ανέλαβαν την βάρδια 12:00 - 6:00 πμ



   Από την πρώτη στιγμή και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στάθηκε στο πλευρό των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων. Σε ανακοίνωση του σημείωνε:

"Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων βρίσκεται στο πλευρό των μικρών αγροτο-κτηνοτρόφων στους αγώνες που ξεκινάνε ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε.
Επιδίωξη αυτών των πολιτικών είναι το ξεκλήρισμα της μικρής αγροτιάς και των μικρών εμπόρων και παράλληλα την απρόσκοπτη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. 
Μικροί αγρότες, μικροί αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι βρισκόμαστε στη ίδια πλευρά αφού κοινός είναι ο αντίπαλος.
Όλα αυτά δεν είναι, ούτε γίνονται τυχαία αφού αφορούν την επιβίωση τόσο τη δική μας όσο και των αγροτοκτηνοτρόφων. Εντάσσονται στη συνολική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που στόχο έχει την παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και του εμπορίου σε λίγα χέρια. Θέλουν να επιταχύνουν το ξεκλήρισμα και τελικά τον αφανισμό μας.
Χρέος μας είναι η ενεργή συμπαράσταση - συμμετοχή στον αγώνα επιβίωσης των μικρών αγροτών."





Βίντεο με τον χαιρετισμό του αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργου Κανδιλιεράκη στο συλλαλητήριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2018 στην πλατεία δημοτικής αγοράς Χανίων.

Πέρυσι τέτοια μέρα, ξανά η ΠΑΣΕΒΕ είχε την βραδινή βάρδια στο μπλόκο,
 όπως φαίνεται χαραγμένο και στην θρυλική κατσούνα. 


Το μενού περιλάμβανε χοιρινά ποδαράκια "αλά πρόεδρος" που έγιναν ανάρπαστα.


Σε Δελτίο Τύπου η ΕΟΑΣΝΧ αναφέρει:
«Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας ξεκληρίζει. Χαιρετίζουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων που κράτησε τη χτεσινή βραδινή βάρδια, δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη του. Το μπλόκο επισκέφτηκε, επίσης, ο Α' γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Θανάσης Ευαγγελάκης, ο οποίος μετέφερε τη στήριξη των ναυτεργατών στον δίκαιο αγώνα μας.
Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων έδειξαν ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα. Οι κατακτήσεις που είχαμε σε σχέση με το αφορολόγητο και η καθυστέρηση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαμε κατέβει στο δρόμο τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και να εφαρμόσει την ΚΑΠ και τα Μνημόνια που ως μόνο στόχο έχουν όχι μόνο το ξεκλήρισμά μας και τη συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες, αλλά και συνολικά τον πλούτο που παράγει ο ελληνικός λαός, στα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να συνεχίσουν να ενισχύουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπως κάνουν όλες αυτές τις μέρες.
Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!»

Έτσι χτίζεται η κοινωνική συμμαχία!

Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές.



Ν.Ζ.









  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις